2016. november 18., péntek

X-faktor.... már megint... de miért??

  Komolyan mondom néha már felteszem magamnak a kérdést miért csinálok hülyeségeket. Miért próbálom meg összekeverni egy tányérban a bablevest és a tiramisut, miért akarok felrepülni egy csúzlival a Holdra vagy éppen miért akarok adni még egy esélyt ennek a tehetségkutatónak?
  Múltkoriban hallottam, hogy ez már jó. Szinte mindenki tehetséges, tök jó produkciók vannak meg minden. Igazából akkor is tök hidegen hagyott. Már annyiszor láttam ugyanazt, hogy kicsit sem tud bevonzani. Megint találnak valakiket, akik tudnak énekelni, valaki megint csodálkozik, valaki megint sír, jön a párbaj és az egymásnak esés, hogy ki a jobb, aztán az a vége, hogy nem számít ki az első, mert aki akar, annak nyitottak a lehetőségek. Ja, és kb kettő talán kezd vele valamit, a többi meg elmegy és folytatja az életét ott, ahol abbahagyta.
  Na de... azért múltkor (előző héten) csak kapcsolgattam a tévét és így mondom magamnak, "né má, ez az X-faktor! Na nézzünk már bele mennyire jó mindenki." Persze csak a legvégébe tudtam belekukkantani, tehát a párbaj részbe. Gergő meg Liza párbajozott. Na gondoltam nem baj, az is éneklés, hallgassuk csak. Aha... hűűű... olyan vérszegény és gyenge volt mindkettő, mint a szőke csaj a Drakulával való találkozás után. Ez nem párbaj volt, hanem inkább búcsúdal. Mind a kettő. Persze így is kialakult bennem a vélemény, hangsúlyozom vélemény, tehát a komment szekcióba ne tessék nekem esni, hogy "dehát ő a legjobb", hogy itt bizony a kevésbé rossz az a srác, a csaj pakolhat is.
  Aztán jött a zsűri és ismét bebizonyította, hogy ők és a véleményük is helyettesíthető lenne Józsi bácsival, Manyika nénivel és egy krumplival. Szakmai hozzászólás kvázi nem volt és ne nevezzük már annak Gáspár Laci véleményét, idézem: 

"Imádom a hangodat! Nekem tetszik az, hogy ilyen különleges hangszíned van, hogy ilyen különlegesen fogod meg a hangokat és a dalt is különlegesen fogod fel." 

Beszarok komolyan mondom... ez a vélemény? Attól, hogy belerakod, hogy "különleges" még nem lesz szakmai. Amúgy érdekes megnézni ezt a mondatot másik oldalról is. Ha szarkasztikusan olvassuk el, akkor is ugyanazt mondjuk csak az pont nem dicséret. Utána jött Tóth Gabi, akinél meg már az első mondatánál lehetett érezni, hogy ha nem úgy lesz minden, mint ahogy ő akarja akkor annak hatalmas hiszti lesz a vége. Tőle is egy semmit mondó vélemény hallhattunk, ezzel már nem fárasztok senkit. Puskás Peti és Byealex, meg egyetértően bólogattak, anélkül, hogy látszólag gondolkodtak volna. Végül a srácot küldték haza, mert szerintük Liza jobb... csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem nem. Sem hangilag, sem külsőleg. Urambocsá lehet, hogy egyébként Lizában több lehetőség van és én ezt nem tudom, de nem véletlenül van párbaj. Nem számít, hogy egyébként mi van, mert az a fontos, hogy OTT mit produkálsz és ott gyengébb volt.
  Valahogy engem évről évre egyre kevésbé vonz be ez az egész. Annyi tehetségkutató van, nem is az, hogy évről évre, de már egy éven belül is, hogy fárasztó ez az egész. Ennyi tehetség meg úgysem fog tudni kitörni, mert lássuk be a nézőtáborok már megvannak, egy új előadónak nehéz kitűnni. nem azt mondom, hogy értelmetlen vagy időpocsékolás ez az egész, csak azt, hogy maximum egy kéne ezekből és nem feltétlenül évente. Persze tudom, hogy hát megy a csatornák között a versengés meg minden, de ez így jobb? Több huszadrangú műsor egy jó helyett?
  Persze lehet velem van a baj, én ezt elfogadom, de a végeredmény ugyanaz lesz. Közeledik majd a döntő napja, mindenki küldözgeti majd veszetten az sms-eket, meglesz a győztes, lesz nagy öröm és bánat, max egy hétig beszélnek róla érdemben és vége. Utána meg, hogy tényleg mit kezd majd az illető a nyereményével, igazából nem sok embert érdekel. Legalábbis én többségében inkább azt a reakciót látom, ha megjelenik valaki később, hogy "Te... nem ez volt az a valaki... tudod, abból az éneklős műsorból... Megasztár..? Nem... az már jó ideje nincs....Na nem jut eszembe, de tudod kire gondolok, na ő."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése